top of page

Data 2026

Liberation of Facilitation programma

Liberation of Facilitation is een intensief, interactief facilitator development  programma dat toegang geeft tot je volledig potentieel als facilitator. Door gericht aandacht te besteden aan 'wezen, weten en werken' ontwikkel je meesterschap in het begeleiden van leiders en teams


Het programma begint met het zelf ervaren van het Liberated Leader programma. Dit programma gebruiken we vervolgens in de workshops en webinars als oefenmateriaal om te leren en experimenteren hoe transformationele programma’s in elkaar te zitten en wat er nodig is om deze vanuit je hele wezen te faciliteren. Je eigen persoonlijke ontwikkeling blijft daarin steeds aan orde. Het gehele Liberation of Faciliation programma is gebouwd op de beweging van het volgen, co-creëren en vervolgens loslaten van de vorm.

Naast de workshops en webinars committeer je je ook aan oefeningen, reflecties en verdieping (individueel en in groepjes) tussen de sessies door. Dit kost ongeveer 6 dagen in totaal.

Je kunt het programma eventueel combineren met persoonlijke coaching. Hierdoor verdiept je ontwikkeling nog verder. We werken hiervoor graag samen met Alix Royer.

 

Data 2026
Beeldmerk variant 5.png

Onboarding

Maart 2026

Onboarding:  In een gesprek delen we de voorbereiding met je, onderzoeken we je ontwikkelvraag en leren we elkaar alvast beter kennen.  Vervolgens ga je aan de slag met de voorbereiding.

 

Voorbereiding: reflectie opdracht, literatuur, 360° interviews.

Workshop 1

Workshop 1 Nader te bepalen

 

Onderdompeling, ervaren van het Liberated Leader Programma voor je eigen persoonlijke transformatie.

Workshop 2 en 3

Workshop 2 Nader te bepalen

Workshop 3 Nader te bepalen

Experimenteren met faciliteren op het gebied van 'wezen, weten en werken'; verkennen en snappen van architectuur en energie van het programma, oefenen met faciliteren; feedback; verdiepen van inhoudelijke en persoonlijke thema’s.

Workshop 4

Workshop 4 Nader te bepalen

Meesterproef. In een setting met je mede-deelnemers en echte cliënten faciliteer je een (deel van) het programma om te ervaren en te laten zien wat je de afgelopen maanden geleerd hebt.

Webinars

Webinar 1 Nader te bepalen

Webinar 2 Nader te bepalen

Webinar 3 Nader te bepalen

1,5 uur durende online avondsessies met een inhoudelijke verdieping van de wetenschappelijke en didactische achtergrond van het programma, bijvoorbeeld neuroscience, systemisch werk, online faciliteren.

Fieldwork

TUSSEN DE WORKSHOPS IN

Individueel en in kleine groepjes oefenen en verdiepen tussen de workshops door.

Afronding

BINNEN 2 WEKEN

NA AFLOOP VAN WORKSHOP 4

Individueel gesprek om je eigen leertraject te evalueren en de voortgang van het leren te bestendigen.

Liberation of Facilitation BEELDMERK.png
Investering
Investering

Liberation of Facilitation is een blended programma, waarin we online, live en offline learning combineren in 105 uren plenair en minimaal 40 uren zelf studie (individueel en in groepjes)

De investering in het programma bedraagt € 7.250,- exclusief BTW en verblijfskosten. Dit is inclusief alle materialen, ook die van het Liberated Leaderprogramma, zoals slide decks, werkboek, scripts van de kern-modules en agenda. We verblijven in Kloosterhotel ZIN in Vught en overnachten daar ook tijdens het programma. De verblijfskosten bedragen € 2.500,- (richtprijs) voor de gehele programma duur. 

Het programma gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Meer weten?
Inschrijven
bottom of page